Napotitev vojakov na mejo je znova zahteval poslanec Mosta in vojni veteran Miro Bulj. Opozoril je, da ljudje, ki živijo v zaledju Dalmacije, niso varni zaradi ilegalnih migrantov. Bulj je dodal, da so "Slovenci poslali vojake na mejo" ter da je pred Hrvaško mejo "60.000 ilegalnih migrantov".

Plenković je v odgovorih na poslanska vprašanja dejal, da ni upravičenega razloga, da bi poslali vojake na mejo. Kot je izpostavil, je politika njegove vlade, da hrvaško mejo varuje policija. Pojasnil je, da to nalogo opravlja več kot 6000 policistov.

Obenem je dejal, da bodo v primeru, če hrvaška policija ne bo mogla samostojno izpolniti vseh nalog za varovanje meje, obravnavali tudi druge možnosti za varovanje meje. Povedal je, da migracijski pritisk na hrvaško mejo obstaja, a zaenkrat ne bodo pošiljali vojakov na mejo.

Po njegovem mnenju je resnično obrambo pred morebitnim novim valom ilegalnih migracij treba začeti na meji med Grčijo in Turčijo, morda pa tudi na meji med Bolgarijo in Turčijo. Med drugim je dejal, da sedanja grška vlada v nasprotju s prejšnjo trdno varuje grško mejo.