Boston je dobil prvo četrtino s 26:18, drugo je dobil Miami s 37:29, nato tretjo spet Boston z 28:16, četrto pa Miami s 35:23 in redni del tekme se je končal s 106:106.

V uvodu podaljška so bolje začeli Kelti, vendar pa je Miami izkoristil priložnost za presenetljivo, vendar glede na borbo zasluženo zmago.

Miami je v zadnji četrtini zaostajal za 14 točk, slabo začel na uvodu v podaljšek, a na koncu prišel še do devete zmage v letošnji končnici ob le enem porazu.

Izredno napeto srečanje se je odločalo v zadnjih sekundah podaljška, ko je Miamijev Bam Adebayo blokiral zabijanje Jaysona Tatuma za izenačenje.

»Ko tako dobro igraš, ko igraš na tako velikem tekmovanju, moraš poskusiti tudi z akcijami, ki se jih ne da pojasniti,« je po zmagi dejal trener Miamija Erik Spoelstra: »In to je bil Bam danes za nas.«

Bostonov Jayson Tatum je bil sicer najboljši strelec tekme s 30 točkami, Dragić pa je k zmagi Miamija poleg 29 točk prispeval še sedem skokov in štiri podaje.

»Najbolj pomembna je samozavest. Nikoli nismo upognili glave in tudi takrat, ko smo zaostajali, smo se borili naprej ter upali na preobrat. Vemo, da če v NBA nekdo vodi za več kot deset točk, to ne pomeni ničesar, saj se lahko hitro naredi preobrat,« je po tekmi dejal Dragić.

Dragić pogreša ženo in otroka

»Definitivno črpam energijo od mojih soigralcev. Res se zelo dobro razumemo ob igrišču in na igrišču, kar dokazujemo vsako tekmo. Za zdaj gre vse po načrtu in upam, da bomo še naprej zmagovali« je po uvodni zmagi dvoboja Dragić povedal za STA. Nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance med končnico lige v Orlandu najbolj pogreša ženo in otroka.

Zagotovil je, da se odlično počuti in igra samozavestno, pri čemer je omenil tudi izkušnje, ki jih je dobil na začetku kariere v NBA od številnih velikih igralcev, kot sta Dwyane Wade in Chris Bosh. Te izkušnje sedaj prenaša na mlajše soigralce, kot sta Duncan Robinson in Tyler Herro, za katerega je slovenski zvezdnik dejal, da je neverjetno nadarjen igralec, poln samozavesti.

Jae Crowder je za Miami dosegel 22 točk, Jimmy Butler 20 in Adebayo 18.

Čeprav je bil Butler tisti, ki je tekmo prevesil v podaljšek, pa je sam kot najljubši trenutek večera izpostavil Adebaya.

Naredi, kar mu rečeš

»Bam. On nam je zapečatil tekmo. Všeč mi je, da naredi vse, kar ga prosiš.. Res cenim to. Rečeš mu ga, naj poda, on poda. Zadane koš, zadane. Si izmisli neverjetno obrambo, naredi tudi to. Zelo je zaslužen za naše zmage. Vse leto ga opazujem in še enkrat bom ponovil enako,« je dejal Butler.

Marcus Smart je za Bosatozbral 26 točk, Kemba Walker 19 in Jaylen Brown 17.

Druga tekma konferenčnega finala v boju na štiri zmage med Miamijem in Bostonom bo v četrtek.

Na Zahodu presenetljiv poraz Clippersov

Denver je po zaostanku s 1:3 proti Los Angeles Clippers uspel izsiliti sedmo tekmo in v njej z izidom 104:89 tudi premagal ekipo, k so jo številni videli kot favorita za naslov. Blestel je Jamal Murray s 40 točkami, Nikola Jokić pa je že po treh četrtinah dosegel trojni dvojček, tekmo pa končal s 16 točkami, 13 podajami in 22 skoki.

Denver je postal prva ekipa, ki je dvakrat v isti končnici zaostanek z 1:3 spremenila v zmago. Košarkarji Denverja bodo v konferenčnem finalu merili moči z drugo ekipo iz Los Angelesa, Lakersi LeBrona Jamesa, ki veljajo za favorite.