Messi bo leta 2020 najbolje plačani nogometaš na planetu s 126 milijoni dolarjev, od tega je 92 milijonov plače za sezono 2020/21 ter 34 milijonov s partnerskih in drugih sponzorskih pogodb, je v ponedeljek zvečer izračunal Forbes.

Na nogometni lestvici za leto 2020 je Messi s prvega mesta izrinil Cristiana Ronalda (117 milijonov dolarjev/od tega 70 milijonov plače), brazilski napadalec PSG Neymar pa je tretji (96 milijonov dolarjev/78).

Messi, šestkratni dobitnik zlate žoge za najboljšega nogometaša, ki je avgusta v znak nestrinjanja z delovanjem klubskega vodstva v zadnjih sezonah želel zapustiti Barcelono, preden je kapituliral, je obenem postal šele četrti športnik v zgodovini, ki je v karieri dosegel astronomsko vsoto milijarde dolarjev.

Pred njim so se v klub športnih milijarderjev vpisali golfist Tiger Woods, nekdanji boksar Floyd Mayweather ter nogometaš Cristiano Ronaldo.

V tem »klubu milijarderjev« je sicer tudi košarkarska legenda Michael Jordan, ki pa je to postal šele po koncu kariere, zahvaljujoč mega-pogodbi s proizvajalcem športne opreme Nike in nakupu ekipe NBA Charlotte Hornets.