Četrtega je prispeval nizozemski branilec Virgil van Dijk's, ki se je tako odkupil za napake v obrambi.

»Res smo imeli težave, res smo naredili veliko napak, toda v te nas je prisilil dobro organiziran tekmec. Glavno je, da smo se le dokopali do zmage, prepričan pa sem, da bomo v naslednjih tekmah boljši,« je dejal Klopp.

Prepričljiv Arsenal

Bolj prepričljiv kot Liverpool je bil Arsenal. Tudi topničarji so imeli za tekmeca novinca oziroma povratnika v ligo, toda Fulham ni bil nevaren, kot je bil prvakom nevaren Leeds. Že v osmi minuti je Arsenal v vodstvo popeljal Alexandre Lacazette, v nadaljevanju pa sta Brazilca Willian in Gabriel dokazala, da bosta pravi okrepitvi.

Willianu, ki je v klub prišel iz mestnega tekmeca Chelseaja, so sicer sodniki razveljavili gol, vendar je v nadaljevanju za opazni učinek poskrbel z dvema podajama za zadetek, enega je prispeval Gabriel, drugega pa Pierre-Emerick Aubameyang.

Tudi pri Newcastlu, ki je z 2:0 premagal West Ham, sta se izkazala novinca, gola sta dosegla Callum Wilson in Jeff Hendrick.

Crystal Palace je z 1:0 premagal Southampton, potem ko je Wilfried Zaha v 13. minuti dosegel svoj 50. gol v elitni angleški konkurenci.