Slovenske državne prvakinje so izgubile uvodno tekmo sezone v rokometni ligi prvakinj. Igralke trenerja Uroša Bregarja so morale priznati premoč norveškim tekmicam iz Kristiansanda, ki so večji del obračuna vodile s petimi in celo šestimi goli razlike, v zaključnih minutah obračuna pa kljub slabši igri zdržale pritisk Krima in zmagale s 27:26 (14:9).

Letos precej spremenjena zasedba iz Ljubljane je pred praznimi tribunami v Stožicah vodila le v začetnih minutah, po izidu 4:4 pa so pobudo prevzele izkušene gostje, naredile delni izid 3:0 in domačega trenerja Bregarja pri zaostanku 4:7 prisilile v prvo minuto odmora. Po njej so njegove rokometašice ujele priključek, a nato znova močno popustile. Norvežanke so nov padec tekmic v igri znale izkoristiti in tik pred odhodom na odmor ušle na šest golov (14:8), polčas pa dobile s petimi zadetki naskoka.

Norveška ekipa je tudi v drugem polčasu narekovala ritem in bila za korak ali dva pred slovensko. V vrstah domačih se je poznala neuigranost in pomanjkanje kakovostnih tekem, saj je bilo tehničnih napak in zgrešenih strelov iz lepih priložnosti preveč. Gostje so z dobro obrambo in enostavnimi rešitvami v napadu dolgo držale prednost petih golov, a v pričakovanju zanesljive zmage v zaključku popustile. Krimovke so začutile svojo priložnost in se po zaslugi dveh zadetkov Brazilke Samare Vieire približale le na gol zaostanka. Do popolnega zasuka jih ni ločilo veliko, a jim je zanj na koncu zmanjkalo časa.

»Razočarane smo predvsem zaradi tega, ker nismo našle rešitve za Norvežanke v prvem polčasu. Zadovoljne smo lahko zgolj z igro v zadnjih petnajstih minutah tekme. To za preobrat ni bilo dovolj,« je ocenila srednja zunanja igralka Krima Nina Žabjek. Z njo se je strinjal tudi Uroš Bregar, ki je pristavil: »Pričakovali smo hitro igro tekmic, kar so tudi pokazale vse do zadnjih petnajstih minut tekme, ko smo ustavili nekatere njihove razpoložene igralke. Čestitam gostjam, pohvaliti moram tudi svoje varovanke za dobro prikazano igro ob koncu tekme.« Ljubljančanke sicer naslednja tekma v ligi prvakinj čaka že ta konec tedna na gostovanju v Rusiji pri Rostovu.

Liga prvakinj, 1. krog, skupina A: Krim – Kristiansand 26:27 (14:9), Ferencvaroš – Rostov–Don 25:26(12:16), Bietigheim – Esbjerg 26:33 (12:19), Bukarešta – Metz 31:26 (17:10).