»Še vedno nismo opravili vseh pogovorov, ki bi lahko razjasnili ozadje in okoliščine nesrečnega dogodka. Predvsem pa nimamo odgovora na vprašanje, zakaj se je 46-letni osumljenec spravil nad svojo 44-letno partnerico. V podobnih primerih so motivi za to zelo različni. Lahko gre za maščevanje ali ljubosumje, morda tudi koristoljubje,« je dejal vodja celjskih kriminalistov Milan Vogrinec o preiskavi tragedije, ki je v nedeljo pretresla Slovenijo.

Kot je še dejal, jih je o tem, da je osumljeni v soboto zjutraj, malo pred pol osmo uro, v spalnici z enim samim udarcem s sekiro v glavo izredno hudo poškodoval svojo partnerico, obvestil eden od domačih. Kako je osumljeni prišel v spalnico in kje je dobil ključe sicer domače hiše, glede na to, da so mu le dan pred tem, v petek popoldan, izrekli prepoved približevanja partnerici, na policiji ne vedo. Oškodovanka je namreč na žalski policijski postaji v petek popoldan prijavila nasilje v družini, pozneje pa podala tudi ustno kazensko ovadbo, zato so policisti nemudoma ukrepali in začeli zbirati obvestila. A vsi pogoji, da bi ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki bi zanj lahko odredil pripor ali odredil prisilno hospitalizacijo, niso bili izpolnjeni. So mu pa izrekli prepoved približevanja, o njegovem psihičnem stanju pa obvestili tudi zdravstveno ter interventno službo centra za socialno delo.

Do zdaj še nekaznovan

Kot je še pojasnil Vogrinec, so osumljenega zaradi nasilja v družini že obravnavali, policistom je bilo znano, da v družini vladajo nesoglasja. »Leta 2015 smo ga zaradi nasilja že ovadili, a v nadaljevanju ni bil kaznovan,« je razkril Vogrinec. In dodal, da argumentov za to ne pozna, se pa pogosto dogaja, da oškodovanci sami odstopijo od pregona. Ni pa Vogrinec želel komentirati neuradne navedbe naših virov, da naj bi mu v domačem hlevu zasegli 1000 sadik konoplje. Kot tudi ne informacije, da so ga zaradi tihotapljenja prepovedane droge obravnavali tuji varnostni organi. Po naših zanesljivih informacijah je namreč osumljeni, kot avtoprevoznik, decembra leta 2018 padel v nemilost italijanskih varnostnih organov, saj so v njegovem tovornem vozilu, med kopalniško opremo, ki naj bi jo prepeljal iz Slovenije v Španijo, odkrili skoraj 37 kilogramov kokaina. Sam je takrat trdil, da je nedolžen, po sedmih mesecih, ki jih je presedel v italijanskem priporu, pa so ga julija lani res izpustili na prostost.