Miami je ob koncu rednega dela imel priložnost za zmago, a Dragićev poskus za tri točke iz težkega položaja je bil prekratek. Ljubljančan je na tekmi petkrat zadel iz 17 poskusov, od tega je le eno trojko iz devetih poskusov. Prispeval je še osem podaj in štiri skoke.

Ob odsotnosti Antetokounmpa, ki si je v drugi četrtini znova zvil poškodovan gleženj, zaradi katerega je bil njegov nastop vprašljiv že pred tekmo, je za Milwaukee blestel Khris Middleton s kar 36 točkami. Ta je tudi odločil podaljšek z metom za tri točke 6,9 sekund pred koncem, v skoraj 40 minutah igre pa je prispeval še po osem skokov in podaj.

Pred obnovitvijo poškodbe je grški zvezdnik za Milwaukee dosegel kar 18 točk v 11 minutah, a je njegovo moštvo v tem času vseskozi zaostajalo. Do prvega vodstva je Milwaukee po zaostanku devetih točk po prvi četrtini prišel šele v drugem delu druge četrtine, ko je napad Miamija doživel prvi mrk na tekmi.

Mrk Miamija za podaljšek

Drugega, še bolj ključnega, je doživel v zadnji četrtini, ko ob vodstvu s 100:92 skoraj šest minut ni dosegel točke, Milwaukee pa je z delnim izidom 12:0 tako prišel do vodstva tri minute pred koncem rednega dela.

Tega je sicer Miami uspel izničiti. Z metom za tri Tylerja Herra (11 točk) je celo povedel s 107:106 v zadnji minuti, z enim zadetim prostim metom pa je podaljšek 1,9 sekunde pred koncem za Milwaukee izsilil Donte DiVicenzo.

Prvi strelec Miamija je bil Bam Adebayo s 26 točkami, 12 skoki in osmimi podajami.

»Danes si sploh nismo zaslužili zmagati. Malo preveč smo se sprostili,« je po tekmi dejal Butler, potem ko je Miami zapravil osem točk prednosti v zadnji četrtini.

»Na koncu dneva bi morali igrati tako, kot smo na prvi, drugi in tretji tekmi. Pa nismo,« pa je bil razočaran Adebayo, potem ko Miamiju ni uspelo postati prvi peti nosilec lige NBA v zgodovini, ki bi v uvodnih dveh krogih končnice nanizal osem zaporednih zmag.

Peta tekma konferenčnega polfinala bo na sporedu v torek.

Lakersi izenačili proti Houstonu

Na zahodu pa so Los Angeles Lakers v konferenčnem polfinalu proti Houston Rockets izid v zmagah poravnali na 1:1, potem ko so na drugi tekmi slavili s 117:109.

Raketam je sicer po zaostanku za 21 točk skoraj uspel popoln preobrat, a je na sceno stopil prvi zvezdnik lige LeBron James, ki je le za malo zgrešil trojni dvojček z 28 točkami, 11 skoki in devetimi podajami. Prvi strelec jezernikov je bil sicer Anthony Davis s 34 točkami.