Jumbo-Visma je sicer začela narekovati ritem na predzadnjem vzponu, a so hitro ostali brez pomočnikov za zdaj nespornega vodjo ekipe, Rogliča.

Podredil se mu je tudi Nizozemec Tom Dumoulin, ki je bil predviden kot drugi kapetan ekipe. Hitro je uvidel, da v skupni razvrstitvi nima možnosti za skupno zmago, zaradi česar je tudi sam po radiu ekipi dejal, da na Tour ni prišel po deseto mesto. S tem je dal vedeti, da bo storil vse, da Rogliča popelje do zmage na Touru.

Toda po narekovanju močnega ritma na zadnjem vzponu je zaostal hitreje od pričakovanj, tako kot že prej Američan Sepp Kuss in Novozelandec George Bennett, ki bi morala v klancih vleči moštvo navkreber. In Roglič je slabih 20 kilometrov pred ciljem sobotne etape ostal sam.

"Vedno želimo kot ekipa dati vse od sebe in biti na koncu najboljši," je za Cyclingnews dejal Roglič in priznal, da se jim načrt ni izšel.

"Nisem presenečen, da smo vsi favoriti na koncu ostali skupaj. Poleg tega to ni bil boj za etapno zmago, zaradi česar je dirka postala drugačna. Ampak pred nami je še ogromno gorskih etap," je še poudaril Roglič.

Športni direktor Grischa Niermann se je strinjal s povedanim. "Smo dan bližje našemu cilju, Primož pa v skupnem seštevku zaostaja le tri sekunde. Morda se nam ni izšlo 100-odstotno, kot smo pričakovali, saj je tudi Dumoulin izgubil nekaj časa," je za Cyclingnews dejal Nemec.

"Primož je želel kolesariti z ostalimi favoriti in jih nadzirati ter odgovarjati na napade. Škoda, kar se je zgodilo s Pogačarjem, ampak prihajajo še bolj zahtevni dnevi," je bil vseeno optimističen Niermann.

Danes bo na sporedu druga pirenejska etapa, zadnja na letošnjem Touru. Kolesarje bo pred ponedeljkovim prostim dnevom popeljala pred dveh prelazov prve kategorije, zaključek pa bo podoben včerajšnjemu z nekoliko krajšim vzponom in daljšo potjo od vrha na prelazu Marie Blanque do cilja v Larunsu v dolini.