Pri Gazzetti pišejo, da se po številnih zahtevnih tednih Iličić vrača »domov«. Če ne v ponedeljek, pa zagotovo v prvi polovici prihajajočega tedna.

V Bergamu se vrnitve 32-letnika zelo veselijo, saj so po besedah italijanskega časnika pogrešali njegove vragolije ob koncu italijanskega prvenstva ter nato v zgodovinskem prvem nastopu četrtfinala lige prvakov, potem ko so nesrečno izgubili proti francoskemu Pariz Saint-Germainu z 1:2.

V sezoni 2019/20 je bil Iličić ključni mož zasedbe Gian Piera Gasperinija, v vseh tekmovanjih je na 34 tekmah dosegel 21 golov in devet podaj v vsega 2233 minutah, ki jih je prebil na zelenicah.

Iličić je nazadnje za Atalanto igral 11. julija na tekmi proti Juventusu (2:2), potem pa je odpotoval v Slovenijo zaradi domnevnih psihičnih težav.

Tako kot v teh dneh v slovenski reprezentanci, ko so varovanci Matjaža Keka pred prvo tekmo z Grčijo v ligi narodov pozirali z njegovim dresom in mu sporočili spodbudne besede, tudi v Bergamu Iličića pričakujejo z odprtimi rokami, še piše Gazzetta dello Sport.