»Potrdimo lahko, da so nas danes okoli 00.30 poklicali zaradi poročil o več zabodenih v mestnem središču Birminghama. Kmalu zatem so z območja poročali o več novih zabodenih, kar smo razglasili za večji incident,« je v sporočilu zapisala tamkajšnja policija.

Dva od sedmih ranjenih imata hujše poškodbe, policisti preiskujejo umor, so dodali kasneje v tvitu. Podrobnosti in motiv incidenta za zdaj niso znani. Napadov je bilo več, vsi pa so povezani, so dodali. Zgodili so se davi med 00.30 in 2.20 po krajevnem času.

»Delamo vse, da bi ugotovili, kdo je odgovoren,« je še sporočila policija. Britanski BBC medtem navaja izjavo očividke, da je na ulici videla številne ljudi, ki so se zelo nasilno pretepali.

Po navedbah nemške tiskovne agencije dpa pa je bilo v noči na nedeljo več ljudi zabodenih tudi v Londonu. Kot je sporočila tamkajšnja policija, je bilo pri tem ranjenih pet ljudi, ena oseba je dobila smrtno nevarne poškodbe. Prijeli so pet ljudi, vzrok za incident v prestolnici za zdaj ni znan.