Košarkarji Denverja, ki so prvo tekmo proti krvnikom Dallasa Luke Dončića izgubili, so obrnili ploščo in slavili zanesljivo zmago; v prvem polčasu so vodili tudi za 23 točk.

»Na prvi tekmi smo bili enostavno utrujeni. Nočem tega priznati, vendar smo bili. Na parket smo prišli nerazpoloženi, površni, izčrpani. Nismo dobro metali, še slabši smo bili v obrambi,« je uvodno tekmo polfinala opisal Jamal Murray, in o drugi, na kateri je bil s 27 točkami prvi strelec Denverja, dodal: »Danes smo bili bolj polni energije, pokazali smo drugačen pristop in to je vse, kar smo potrebovali za zmago.«

Nikola Jokić je za Denver, ki je v prvem krogu končnice po zaostanku z 1:3 v zmagah proti Utah Jazz na koncu slavil s 4:3, dodal 26 točk.

Paul George je za LA Clippers dosegel 22 točk, Ivica Zubac pa jih je zbral 15. Dvakratni najkoristnejši igralec (MVP) končnice NBA Kawhi Leonard je končal pri le 13 točkah ob metu iz igre 4:17.

Zanimivo postaja tudi med Toronntom in Bostonom

Prvaki NBA Toronto Raptors, ki so tretjo tekmo polfinala vzhoda proti Boston Celtics dobili s trojko ob pisku sirene OG-ja Anunobyja, so tokrat slavili bolj zanesljivo zmago; Kelte so premagali s 100:93 in v boju na štiri zmage izid poravnali na 2:2.

Pascal Siakam je za prvake dosegel 23 točk, Kyle Lowry je dodal 22 točk, 11 skokov in sedem podaj.

»Zdi se, kot da začenjamo na novo. A igramo proti odlični ekipi. Ne bo lahko. Tega se dobro zavedamo,« je po drugi zaporedni zmagi dejal Siakam.

Serge Ibaka je s klopi dodal 18 točk, Fred VanVleet pa 17 ter po šest skokov in podaj.

Na drugi strani je bil Jayson Tatum s 24 točkami prvi strelec Bostona, ki je katastrofalno metal trojke, saj je zadel le sedem od 35 poskusov, Kemba Walker je dodal 15 točk.