Strelci za Portugalsko so bili Joao Cancelo, Diego Jota, Joao Felix in Andre Silva, častni gol za oslabljene Hrvate, pri katerih ni bilo Luke Modrića in Ivana Rakitića, je ob koncu tekme dosegel Bruno Petković.

V skupini 2 so se Angleži tako kot že marsikatera reprezentanca mučili na Islandiji, a na koncu se jim je uspelo maščevati za boleč poraz na zadnjem evropskem prvenstvu. Zmago so si zagotovili v prvi minuti sodnikovega podaljška, in sicer iz enajstmetrovke, ki jo je uspešno izvedel Raheem Sterling. Tudi domači so imeli za tem najstrožjo kazen, a strela iz 11 metrov ni izkoristil Birkir Bjarnason.

Na obeh straneh so imeli tudi nogometaša, ki je prejel rdeč karton, pri Angležih je v 74. minuti moral predčasno v slačilnico Kyle Walker, pri Islandcih pa v 89. minuti Sverrir Ingi Ingason.

V drugi tekmi skupine 2 so na gostovanju na Danskem zmage 2:0 veselili Belgijci, strelca golov sta bila Jason Denayer in Dries Mertens.

V ligi C je Črna gora z goloma Stevana Jovetića z 2:0 zmagala na gostovanju na Cipru, v gosteh sta bila uspešna tudi Gruzija in Luksemburg. Gruzija je bila z 1:0 boljša od Estonije, Luksemburg pa z 2:1 od Azerbajdžana. Edino zmago doma v tej ligi je zabeležila Severna Makedonija, z 2:1 je ugnala Armenijo.

V ligi D je Gibraltar z 1:0 premagal San Marino.