V Srbiji so v zadnjih 24 urah opravili 7848 testiranj na okužbo z novim koronavirusom. Okužbo so potrdili pri 77 ljudeh. Hkrati sta zaradi covida-19 umrla dva bolnika.

Na Kosovu so v zadnjih 24 urah opravili 464 testov na okužbo z novim koronavirusom in jo potrdili pri 117 osebah. Hkrati je v zadnjih 24 urah na Kosovu umrlo pet bolnikov s covidom-19,

V Italiji so danes potrdili manj novih okužb z novim koronavirusom kot dan prej, a več smrti zaradi covida-19. V zadnjih 24 urah so okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 1695 osebah, dan prej pri 1733. Umrlo je 16 bolnikov s covidom-19, dan prej 11,

Indija tretja država z več kot štirimi milijoni okuženih

Indija je danes postala tretja država sveta, kjer so doslej potrdili že več kot štiri milijone okužb z novim koronavirusom. V največji demokraciji sveta so danes potrdili rekordnih 86.432 okužb z novim koronavirusom, skupno več kot 4,02 milijona okužb. Pred Indijo sta po številu okužb ZDA in Brazilija.

V ZDA so doslej potrdili več kot 6,3 milijona okužb z novim koronavirusom, v Braziliji 4,1 milijona. Število okužb se je v Indiji s treh na štiri milijone povzpelo v zgolj 13 dneh, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Indiji so v prizadevanjih za oživitev gospodarstva omilili ukrepe za zajezitev okužb z novim koronavirusom, sedaj pa se država sooča z najhitrejšim naraščanjem novih okužb na svetu. Vsak dan jih potrdijo več kot 80.000.

Hkrati vsak dan zabeležijo več kot tisoč novih smrti zaradi covida-19. Novi koronavirus se v Indiji širi predvsem v vaških središčih ter tudi v metropolah, kot sta prestolnica New Delhi in indijski finančni center Mumbai.