Policisti obvestila o kaznivem dejanju še zbirajo, občanom pa svetujejo, naj imajo nenapovedane »obiskovalce« ves čas pod nadzorom, naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore in naj ob odhodu od doma hišo vedno zaklenejo, ključ pa vzamejo s seboj.

Če se osebe izdajajo za serviserje ali izvajalce raznih del, policisti svetujejo vpogled v identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Prav tako svetujejo pozornost na oblačila, govor in druge morebitne posebnosti ter znamko, tip in registrske številke vozila, s katerim so se osebe pripeljale.

V primeru, da kljub previdnostnim ukrepom občani postanejo žrtev kaznivega dejanja, pa policisti priporočajo, da takoj obvestijo policijo na 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj policijo pokličejo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil, katerih vedenje ali zadrževanje na določenem kraju se jim zdi sumljivo, na primer če neznanci objekt opazujejo. Če želijo ostati anonimni, lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.