Potniki na letu iz Antalije do Kijeva letalske družbe Ukraine International Airlines (UIA) so bili priča nenavadnemu dogodku, ki si ga bodo zagotovo zapomnili za celo življenje. Neimenovana potnica se je nekajkrat pritožila, da je na letalu prevroče, ko pa se je letalo ustavilo blizu izhodnih vrat, je odprla zasilni izhod in se sprehodila po krilu letala, poročajo številni tuji mediji.

»Potnica na letu z oznako PS6212 od Antalije do Kijeva je brez dovoljenja odprla zasilni izhod in odkorakala na letalsko krilo, potem ko je letalo pristalo na kijevskem letališču in se ustavilo blizu vrat 11 na terminalu D,« so za javnost sporočili iz letalske družbe UIA. Pilot letala je takoj poklical varnostnike, policiste, zdravstveno službo in mejne agente, ki so takoj prišli na kraj dogodka. Potnica je nato sama sestopila s krila, zdravstveni delavci in policisti pa so jo testirali na uživanje prepovedanih drog in alkohola, a so bili vsi testi negativni.

Otroka ponosna na svojo mamo

Neimenovana potnica je bila na letalu v spremstvu svojih dveh otrok in moža. Priče dogodku pravijo, da sta bila otroka na svojo mamo ponosna, saj sta v trenutku, ko je ona začela hoditi po krilu, začela kričati: »Poglejte, to je najina mama!« Neka druga priča pa je ta nenavaden dogodek tudi posnela in posnetek se je hitro razširil po spletu.

Letalska družba je zaradi incidenta potnico dodala na črni seznam, zaradi nespametnega početja pa bodo zanjo zahtevali tudi veliko denarno kazen.