Zmagovalca obeh polfinalnih serij bo tako dala odločilna, sedma tekma. V finalne boje konferenc namreč napreduje tista ekipa, ki ima prva v seriji štiri zmage.

V Torontu je zmagovalca šeste tekme dal šele drugi podaljšek, ki se je razpletel po željah letalcev iz Philadelphie. V 16. minuti drugega podaljška je odločilni zadetek prispeval Ivan Provorov za končni izid 5:4. Pred tem so lahko ljubitelji hokeja pred malimi zasloni v rednem delu tekme uživali v kar osmih zadetkih.

Philadelphia je bila podjetnejša na začetku tekme, ko je povedla z 2:0. V polno sta zadela Kevin Hayes in James van Riemsdyk. Otočani so se vrnili in izid poravnali na 2:2 ter na začetku druge tretjine povedli s 3:2 prek zadetkov Dericka Brassarda, Matta Martina in Andersa Leeja.

A Philadelphia je vedno znova našla odgovor na napade otočanov. Michael Raffl je poskrbel za 3:3 v 34. minuti. Mathew Barzal je konec tretjine znova poskrbel za kratkotrajno vodstvo zasedbe iz New Yorka s 4:3. Igralec Philadelphie Scott Laughton pa je z zadetkom v tretji tretjini poskrbel za to, da se tekma ni končala v rednem delu.

Vratar Carter Hart je za zmago letalcev zbral 49 obramb, medtem ko je imel Semjon Varlamov na strani otočanov 26 obramb.

Zmagovalec obračuna se bo v konferenčnem finalu pomeril z ekipo Tampa Bay Lightning, ki je izločila Boston Bruins.

V Edmontonu so Vancouver Canucks v polfinalu proti Vegas Golden Knights prikazali enosmerni promet. Tekma se je končala s 4:0 za Vancouver, ki je ohranil zelo žive sanje o napredovanju v konferenčni finale.

Izjemen v vratih Vancouvra je bil Thatcher Demko, ki je zaklenil vrata z ubranjenimi kar 48 streli. Ob zanesljivem vratarju so preostalo s štirimi zadetki opravili Jake Virtanen, J.T. Miller, Quinn Hughes in Bo Horvat.

Zmagovalec tega obračuna se bo v konferenčnem finalu pomeril z boljšim iz boja med Dallas Stars in Colorado Avalanche, v katerem sta ekipi prav tako izenačeni na 3:3 v zmagah.

Zmagovalca obeh finalnih serij, zahoda in vzhoda, se bosta udarila v velikem finalu za Stanleyjev pokal. Tudi letošnji zmagovalec koronske sezone lige NHL bo moral za naslov štirikrat premagati tekmeca.

Lanski zmagovalec St. Louis Blues ne bo branil lovorike. Prvaka je v prvem krogu končnice izločila ekipa iz Britanske Kolumbije s 4:2 v zmagah.