Camoranesi, nekdanji italijanski reprezentant, je Sežance prevzel v zimskem premoru in z njimi na koncu osvojil sedmo mesto, med drugim je dvakrat s 4:1 porazil prav Mariborčane. V tej sezoni je z njimi vpisal zmago in poraz.

Za 43-letnega stratega bo 15-kratni državni prvak Maribor peti klub, ki ga bo vodil, pred Taborom je bil trener še Corasa de Tepica, Tigreja in Tapachule.

»Maribor sprejemam kot velik izziv, ki se ga veselim. Dobro se zavedam, kaj pomeni Maribor v slovenskem prostoru in prišel sem, da nadaljujemo uspešno zgodbo. Verjamem, da lahko s skupnimi močmi izoblikujemo ekipo, ki bo spet igrala vodilno vlogo v državi. Temelji so dobri, osnova moštva je dobra in gremo delat,« je ob podpisu pogodbe dejal Camoranesi.

»Izredno vesel in ponosen sem, da nam je uspelo skleniti dogovor s Camoranesijem. To je v tem trenutku dobra odločitev za naš klub, saj dobimo svetovnega prvaka in zmagovalca v serie A. Camoranesi je osvajal lovorike in bil uspešen tudi na najvišjem nivoju, kar je za nas v tem obdobju zelo pomembno. Njegova prva trenerska postaja v Evropi je bila v Sežani, naslednja stopnica pomeni dobro odločitev zanj, pri tem pa velja izpostaviti podatek, da je izbral Maribor,« je odločitev o izboru novega trenerja na klubski spletni strani pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.

V Argentini rojeni Camoranesi je v svojih igralskih časih največji pečat v klubskem nogometu pustil pri torinskem Juventusu, kjer je bil osem let.

Prav Italija je postala njegova druga domovina, ne nazadnje je zanjo tudi igral med letoma 2003 in 2010 ter leta 2006 skupaj z Gianluigijem Buffonom, Andreo Pirlom, Fabiom Cannavarom, Francescom Tottijem, Alessandrom del Pierom in drugimi osvojil naslov svetovnega prvaka.