Đoković, čeprav je nepričakovano oddal niz in izgubil prvo podaljšano igro letos, v koronski sezoni 2020 še naprej ostaja nepremagan. Nanizal je že 25 zmag. Da proti Edmundu ni bilo povsem preprosto, je po zmagi posredno priznal tudi prvi igralec sam: »Res sem vesel, da sem imel že tako zgodaj težek dvoboj, kar mi bo služilo na preostanku turnirja.«

Đoković namreč lovi zmago na turnirju in se želi približati Švicarju Rogerju Federerju in Špancu Rafaelu Nadalu, ki ju sicer v New Yorku ni, v skupnem številu zmag na turnirjih za veliki slam. Triintridesetletni Srb jih je doslej osvojil 17, Nadal 19 in Federer 20.

Pliškova, tretja igralka sveta, je v začetku dvoboja z Garcio delovala popolnoma nebogljeno in v prvem nizu zaostajala že z 0:5, pa tudi v podaljšani igri drugega niza je bila Francozinja bolj zbrana in zasluženo napredovala. Po tekmi je 28-letna Čehinja priznala, da ni zaigrala, kot zna, a da to ni povezano s tem, da je bila kot prva nosilka pod pritiskom. »To nima nič opraviti s porazom,« je dejala.

V moški konkurenci je napredoval tudi četrtopostavljeni Grk Stefanos Tsitsipas, ki je domov poslal debitanta na US Opnu Američana Maxima Cressyja s 7:6 (2), 6:3, 6:4. »Z gledalci bi bila zame te preizkušnja še veliko lepša,« je po porazu povedal Cressy, ki je prvič v karieri nastopil na igrišču Arthurja Asha.

Več dela je imel peti nosilec Nemec Aleksander Zverev, s 7:5, 6:7 (8), 6:3 in 6:1 je premagal Američana Brandona Nakashimo. Ta je priložnost za nastop na turnirju dobil s posebnim povabilom. Zverev tokrat še ni potrdil dobre igre, saj je blestel s 24 asi, a pri servisu naredil tudi deset dvojnih napak. Po dvoboju je potrdil, da je imel težave z obutvijo, ki jo je med dvobojem zamenjal: »Pnevmatike za suho podlago sem moral zamenjati s tistimi za mokro.«

V tretji krog se je prebil tudi sedmi nosilec Belgijec David Goffin. Južnoafričana Lloyda Harrisa je premagal s 7:6 (6), 4:6, 6:1 in 6:4.

V ženski konkurenci je zmagovalka leta 2018 Naomi Osaka potrebovala le dobro uro za zmago nad Italijanko Camilo Giorgi s 6:1 in 6:2. V tretjem krogu pa je tudi šesta nosilka Čehinja Petra Kvitova po zmagi nad Ukrajinko Katerino Kozlovo s 7:6 (3) in 6:2. Uspešna je bila tudi zmagovalka leta 2016 Nemka Angelique Kerber, ki je premagala rojakinjo Anna-Leno Friedsam po hudem boju s 6:3 in 7:6 (6).

Naziv poraženke dneva pa si je priborila Francozinja Kristina Mladenović. Ta je v dvoboju z Rusinjo Varvaro Grahevo vodila s 6:1, 5:1 in 40:0, a je Rusinja najprej dobila drugi niz v podaljšani igri, v tretjem pa slavila kar s 6:0. »Enostavno me je zmanjkalo. Rezervoar je bil povsem prazen,« je po tekmi dejala Francozinja.

Slovenija v posamični konkurenci nima več igralcev. Po Aljažu Bedenetu se je v sredo popoldan poslovila še Kaja Juvan. S 6:4 in 6:1 jo je ugnala 14. nosilka Estonka Anett Kontaveit.