Čaleta je pravosodnim policistom pobegnil po obravnavi na splitskem sodišču nekaj po poldnevu, ko so ga spremljali proti policijskemu kombiju, s katerim bi ga prepeljali nazaj v splitski zapor. Pravosodni policisti so izstrelili več opozorilnih strelov in nekaj časa tekli za beguncem, ki se mu je uspelo izogniti zasledovalcem. Streli so vznemirili prebivalce in mimoidoče pred zgradbo sodišča.

Begunca do prijeli okoli 20.30. V iskalni akciji so angažirali številne policiste, ki so Čaleto po intenzivni policijski akciji našli blizu nogometnega stadiona Poljud. Policisti so mu prostost odvzeli ob uporabi fizične sile, so pojasnili.

Novičarski portal dalmatinskiportal.hr je medtem poročal, da se Čaleta ni upiral policistom, niti ni imel lisic na rokah.

Čaleto obtožujejo, da je leta 2013 v Ukrajini umoril svoje dekle, ki je bilo v osmem mesecu nosečnosti. Tožilstvo navaja, da je bil motiv umora ljubosumje, češ da je bila noseča z drugim moškim. Čaleta je dekle do smrti pretepel, najverjetneje jo je udarjal s kladivom po obrazu in glavi. Zaradi poškodb je umrl tudi še nerojeni otrok, je na svoji spletni strani poročal časnik Slobodna Dalmacija.