»Nikoli se ne bomo uklonili. Nikoli ne bomo odnehali,« je v uvodniku v številki, ki bo izšla v sredo, zapisal direktor Laurent Sourisseau. »Sovraštvo, ki nas je udarilo, je še vedno tu in od leta 2015 si je vzelo čas, da je mutiralo, spremenilo videz, postalo neopazno in potiho nadaljuje svojo neusmiljeno križarsko vojno,« je dodal.

V pokolu, ki sta ga 7. januarja 2015 v uredništvu Charlie Hebdoja izvedla brata Said in Cherif Kouachi, je bilo ubitih 12 ljudi, med njimi tudi več najbolj znanih francoskih karikaturistov.

Napadalca sta bila dva dni po pokolu ubita, njun pomagač pa je isti dan napadel judovsko trgovino, kjer je zajel talce in ubil štiri ljudi. V sredo se bo v Parizu začelo sojenje 14 domnevnim sostorilcem v napadih.

Na naslovnici najnovejše številke Charlie Hebdoja bo več kot deset karikatur, ki jih je leta 2005 prvi objavil danski časnik Jyllands-Posten, leto kasneje pa jih je objavil tudi francoski tednik. Objava je sprožila ogorčenje in nemire v muslimanskem svetu.

Na sredini naslovnice bo karikatura preroka Mohameda, ki jo je narisal karikaturist Jean Cabut, znan pod vzdevkom Cabu, ki je bil ubit v pokolu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.