»Žal mi je, a zaradi poškodbe moram odpovedati nastop. Stanje poškodbe se ponoči ni izboljšalo, kot sem upala,« je sporočila Japonka. Poškodovala se je na polfinalni tekmi proti Belgijki Elise Mertens, poškodba stegenske mišice pa je slab znak tudi pred bližnjim začetkom odprtega prvenstva ZDA, kjer po razporedu Osako prvi nastop med dvojicami čaka že v ponedeljek.

»Za mano je težak in čustveno napet teden, rada bi se zahvalila vsem za podporo,« je še dodala Japonka. V središču dogajanja je bila že sredi tedna, ko je z napovedanim protestnim odhodom s tekmovanja podprla boj ameriških temnopoltih športnikov, ki so prekinili nastope v opozorilo zaradi policijskega nasilja nad temnopoltimi v ZDA.

Osaka, ki je po očetu po rodu s Haitija, je sprva v podporo košarkarjem lige NBA napovedala, da ne bo več nastopila v New Yorku, a si je potem po pogovoru s prireditelji premislila.

Azarenka se bo z zmago brez boja spet prebila med najboljših 30 na svetu, turnir v New Yorku, ki je letos ogrevanje pred grand slamom v tem mestu, pa je začela kot 59. igralka lestvice WTA. Skupno je to zanjo 21. zmaga na tekmovanjih WTA, a prva po letu 2016.