O tem, da je Blake na posteljo priklenjen z lisicami, je po obisku pri sinu v bolnišnici medijem potarnal njegov oče Jacob Blake. »Nikamor ne more. Zakaj ga imate priklenjenega na posteljo,« je pred dnevi dejal za chicaški časnik Sun-Times.

Policija v mestu Kenosha je uporabo lisic utemeljila s pojasnilom, da je bil Blake zaradi predhodnih nalogov za aretacijo uradno priprt. Njegov odvetnik Patrick Cafferty pa je v petek za ameriške medije potrdil, da so ti nalogi sedaj preklicani. Blake ni več priklenjen na posteljo z lisicami, policisti, ki so ga varovali, pa so odšli, je še dejal po poročanju BBC.

Policist je Blaka v še ne povsem pojasnjenih okoliščinah v nedeljo v Kenoshi večkrat ustrelil v hrbet, dogodek pa je sprožil množične proteste proti policijskemu nasilju in rasizmu v številnih ameriških mestih. Po več dneh nemirov so bile razmere zadnji dve noči relativno mirne.

Odvetnik policijskega sindikata v Kenoshi je v petek objavil izjavo, v kateri Blakovega odvetnika obtožuje širjenja napačnih in zavajajočih informacij glede dogajanja minulo nedeljo v javnosti. Med drugim je zatrdil, da je bil Blake oborožen z nožem.

Urad ZN za človekove pravice v Ženevi pa na podlagi posnetkov policijskega posredovanja meni, da so se policisti zatekli k nepotrebnemu nasilju. Tiskovni predstavnik Rupert Colville je v petek še dejal, da »se zdi zelo verjetno, da bi bila lahko sila, uporabljena proti Blaku, diskriminatorne narave«.