Po okrnjenem uvodu bodo nogometaši v prvi slovenski ligi konec tedna odigrali tekme drugega kroga. Danes bosta tekmi Bravo – Gorica (ob 17. uri) in Aluminij – Celje (ob 21. uri), jutri pa Mura – Tabor (ob 16. uri), Koper – Olimpija (ob 18. uri) in Domžale – Maribor (ob 20.15).

Glede na urejenost, vizijo, igralsko zasedbo in trenutne predstave na igrišču je v Ljubljani klub številka ena vsaj začasno Bravo, in ne Olimpija. Bravo namreč le nadaljuje tam, kjer je končal premierno sezono med prvoligaši, saj je v prvem krogu v mini derbiju Ljubljanske kotline zmagal v Domžalah z 2:1 z golom Roka Kidriča v 89. minuti. Danes Bravo čaka tekma z Gorico, povratnikom v prvo ligo.

Grabić pogreša znanje jugoslovanske trenerske šole

»V Domžalah je bila naša prednost, da smo imeli že pet prijateljskih tekem, tekmec pa nobene. Proti Gorici nas čaka povsem drugačna tekma. Gorica je v boljši formi, kot so trenutno Domžale, zato bomo morali za uspeh pokazati veliko več kot ob Kamniški Bistrici. Gorica ima hitrost, individualno kakovost, telesno moč in odličnega trenerja Borivoja Lučića. V njegovem delu je prisotnega še malo znanja jugoslovanske šole, ki je primanjkuje v slovenskem prostoru,« je bil realen trener Brava Dejan Grabić, ki se otepa vloge favorita, ki smo mu jo pripisali mediji. Grabić trenerja Lučića dobro pozna, saj ga je vodil kot igralca, ko je bil pol leta član novomeške Krke.

Bravo je v obrambi in osrčju zvezne vrste zadržal jedro iz lanske sezone. Veliko je mladih igralcev, ki so hitro dozoreli, ker so dobivali veliko priložnosti. Bočna branilca Žan Trontelj in Almin Kurtović (oba letnik 2000) sta najboljši par v ligi in spominjata na čase pred dobrimi 30 leti, ko je trener Miloš Šoškić v Olimpiji uveljavil Džonija Novaka in Grego Židana. Novinci so Hrvat Michele Šego (Hajduk II) ter Nino Žugelj in Rok Maher (oba Maribor), ki so v Šiško prišli na posojo. Okrepitve izbere športni direktor Dejan Močnik, zadnjo besedo pa ima Grabić. V igri za prihod so še trije igralci, medtem ko odhodov ne načrtujejo. Potem ko je Bravo v premierni sezoni osvojil šesto mesto, ima tudi letos visoke cilje.

Ker ima stadion dušo, ostajajo v Šiški

»Vedno hočemo biti boljši z vsebino in rezultati, a se zavedamo realnosti. Če bomo ponovili šesto mesto, bo to uspeh, saj je druga sezona v prvi ligi običajno težja kot prva. Na nas zdaj tudi drugače gledajo. Videli bomo, kako se bodo vklopili novinci. Z zasedbo sem zelo zadovoljen, saj je tekmovalna in konkurenčna. Lahko igramo na podoben način, kot smo od zimskega premora naprej. V želji po napredku se trenutno ukvarjajo z osnovami individualne taktike. Če bomo napredovali v tem delu, bomo lahko na tekmah več kontinuirano napadali ter tako prevzemali pobudo in imeli posest žoge,« je o ciljih spregovoril Grabić. Spada med najobetavnejše mlade slovenske trenerje in je po kakovosti na domači ligaški sceni trenutno že številka tri za Dušanom Kosićem in Antejem Šimundžo.

Bravo je eden redkih klubov, ki med pripravami ni imel težav. »Zame je za naslov prvaka z naskokom prvi favorit Maribor. Mednje spadajo še Celje, Mura, Olimpija, ne bi odpisal Domžal, saj imajo resnično kakovostno ekipo,« se je z napovedjo poigral 39-letni Ljubljančan, ki bi raje igral v Stožicah, kjer je igrišče večje in hitrejše, a se zaveda, da je Šiška njihov dom, ki ima dušo.