Uci je omilila tudi pravilo, da bo tekmovalec nemudoma izključen, če bo pozitiven na rednih testih, ki se bodo izvajali pred vsako etapo. Zdaj bo imel zadnjo besedo zdravnik Uci, ki bo določil, kakšno nevarnost predstavlja vsak posameznik.

Mednarodna zveza je sporočila, da je tako imenovano koronavirusno pravilo omilila po številnih pritožbah ekip, ki so se niso strinjale, da bi morala ekipa v primeru dveh pozitivnih testov na novi koronavirus zapustiti dirko po Franciji. Pravilo pri tem ni ločevalo med kolesarji in preostalim osebjem.

Dirka po Franciji se bo začela to soboto v Nici, ki je na epidemiološkem zemljevidu označena z rdečo barvo, enako kot Pariz, kjer je predvideno, da se dirka zaključi čez tri tedne.

V Franciji je za boleznijo covid-19 umrlo več kot 30.000 ljudi, v četrtek pa je bilo tam zaznanih več kot 6000 okužb, kar je najvišja številka od marca.

Začetek dirke ob Sredozemskem morju bo potekalo brez prisotnosti gledalcev, v nadaljevanju Toura pa bodo lahko gledalci ob cesti spremljali kolesarje. Organizatorji so zanje priporočili uporabo mask, policija pa bo predvsem v večjih krajih omejevala število gledalcev na določenih cestnih odsekih.