Trump je govor v Rožnem vrtu Bele hiše pred okrog 1800 povabljenimi, ki so ga brez maske ali medsebojne razdalje prekinjali z vzkliki "še štiri leta", bral s telepromterja.

Govor so skušali motiti protestniki, ki so ulico stran od Bele hiše navijali glasno glasbo, na koncu pa je vse preglasil veličasten in verjetno nezakonit ognjemet, podoben tistemu za dan neodvisnosti.

»Biden ni rešitelj ameriške duše, ampak bo uničil ameriško veličino, če bo dobil priložnost za to,« je dejal Trump in dodal, da Kitajska navija za Bidna, ker ji bo potem dovolil, da še naprej izkorišča Ameriko.

Zagotovil je, da drhali ne bodo nikoli vladale ameriškim ulicam, obenem pa tudi, da mora pravosodni sistem kaznovati policijske zlorabe. »Vedno moramo imeti zakon in red,« je dejal.

Biden: To je Amerika pod Trumpom

Demokratski predsedniški kandidat Joe Biden je v četrtek zvečer v pogovoru za televizijo MSNBC zavrnil poskuse republikancev na konvenciji, da krivdo za žrtve pandemije novega koronavirusa in nasilje na ulicah zvalijo nanj in demokrate. »Problem je, da živimo v Trumpovi Ameriki,« je dejal.

»Trump le priliva olje na ogenj. Vzpodbuja nasilje. To je njegova Amerika. Če želite prenehati s tem, kar se dogaja, je potrebno končati njegov predsedniški mandat,« je o predsedniku ZDA Donaldu Trumpu dejal Biden.