Kot je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP v pismu navedel Mayer, ki je položaj zasedel maja, je odločitev sprejel "s težkim srcem". "Razumem, da bo vloga, za katero sem se prijavil - vključno z globalnim vodenjem Tiktoka - zaradi pritiska ameriške administracije glede prodaje dela podjetja videti precej drugače," je dodal.

Iz družbe so sporočili, da Mayerjevo odločitev v celoti spoštujejo.

Trump je ta mesec izdal izvršni ukaz, s katerim je dal lastniku Tiktoka, podjetju Bytedance, nekaj tednov časa, da svojo ameriško enoto proda ameriškemu podjetju, sicer bo Tiktok v ZDA prepovedan.

Več visokih predstavnikov ZDA je v zadnjem času zatrdilo, da Tiktokova aplikacija na pametnih telefonih predstavlja grožnjo ameriški nacionalni varnosti, saj da omogoča delitev na milijone osebnih podatkov Američanov s kitajskimi obveščevalnimi službami. Tiktok je očitke odločno zavrnil, prav tako kitajska vlada.

Tiktok je na ameriškem zveznem sodišču zaradi Trumpovega ukrepa sprožil sodni spor. Kot so pojasnili, jim drugega kot sodna pot po razglasitvi izvršnega ukaza ni ostalo, saj da želijo zagotoviti pošteno obravnavo podjetja in uporabnikov.