Južnokorejske zdravstvene oblasti so sporočile, da so potrdili 441 novih primerov, od začetka izbruha pa skupno 18.706. Število novih okužb je začelo hitro naraščati v preteklih dveh tednih, ko so zabeležili 3800 novih primerov.

V Južni Koreji so več kot 400 novih primerov zadnjič zabeležili 7. marca, ko so jih potrdili 483. Po podatkih pristojnih je med novimi primeri 434 lokalnih prenosov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Največ novih primerov so potrdili v Seulu, in sicer 154, kar je največ od začetka izbruha. Še 100 primerov so zabeležili v okoliški pokrajini Gyeonggi. Večina primerov je povezanih z izbruhom v cerkvi Sarang Jeil.

V državi je do zdaj zaradi bolezni covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, umrlo 313 ljudi.

Rekordno tudi v Indiji

V Indiji so v zadnjem dnevu zabeležili rekordno število novih okužb s koronavirusom. Okužilo se je 76.000 ljudi, skupno število žrtev covida-19 pa je v sredo preseglo 60.000. Po številu smrti zaradi covida-19 je tako Indija četrta država na svetu.

V Indiji so doslej potrdili več kot tri milijone okužb. Zadnji milijon so jih potrdili v le 15 dneh. Kot poroča britanski BBC, so prvi milijon okužb z novim koronavirusom v Indiji potrdili v 167 dneh, drugi milijon pa v 21 dneh.

Indija je marca uvedla stroge omejitvene ukrepe, virus pa se je sprva hitro širil predvsem v mestih. Zdaj pa strokovnjaki opozarjajo, da se novi koronavirus širi tudi v oddaljene in podeželske dele države. Pred kratkim so tako okužbe z novim koronavirusom potrdili med pripadniki osamljenega plemena na oddaljenih Andamanskih in Nikobarskih otokih.

Okužili so se štirje pripadniki ogroženega plemena Veliki Andamanci. Testirali so vseh 53 pripadnikov tega plemena, po potrjeni okužbi pa so dva hospitalizirali, dva pa sta v karanteni, poroča BBC.