Prvi polčas je obetal, da se bodo Celjani uvrstili v tretji krog kvalifikacij za ligo prvakov. Po dobri predstavi v prvem delu, ki je imela rep in glavo ter so jo kronali z vodilnim golom, so v nadaljevanju povsem odpovedali. Prav neverjetno je, kako so Celjani v drugem polčasu ugasnili. Nogometaši Moldeja so bili v slogu Vikingov odločnejši, agresivnejši, vselej za korak hitrejši in so jih pretekli ter presprintali. Težava Celja je bila, da ni imel konkurenčne zasedbe za bitko s štirikratnimi norveškimi prvaki. Trudili so se po najboljših močeh, a današnja predstava je slovenska klubska nogometna realnost.

Poklapani igralci Celja

»Pričakovali smo takšno tekmo. V prvem delu smo imeli nekaj priložnosti. Dokler smo bili blizu nasprotniku, je bila naša podoba dobra. V drugem delu smo bili premalo agresivni in stali predaleč od igralca. Norvežani so osvežili napad, mi pa smo imeli kar nekaj težav po bokih. Ne morem se znebiti občutka, da bi lahko iztržili več. Na evropski ravni je vsak spodrsljaj kaznovan. Vedeli smo, da moramo biti popolni. Dobili smo nove izkušnje. Fantje so poklapani. Čestitke Moldeju za napredovanje,« je po tekmi povedal trener Celja Dušan Kosić.

Policisti so bili v polni pripravljenosti pred stadionom, a ker je bila tekma brez gledalcev, so se zbrali le najzvestejši navijači Celja. Na zunanji strani stadiona so bili glasni Celjski grofje, da so jih igralci slišali na igrišče. Celjani so v tekmo vstopili odločno, takoj so Norvežanom dali vedeti, da so gospodarji na domačem igrišču. Kapetan Mitja Lotrič, ki ga je zdravniška služba z izjemnim trudom usposobila za tekmo, je za oster prekršek prejel rumeni karton že po 55 sekundah igre. Celjani so vztrajno iskali pot do gola, navijači pa zavzdihnili, ko je Kerin v prvem delu prvega polčasa zapravil dve lepi priložnosti. Če bi obakrat zadel, bi imel na mizi bogato ponudbo za prestop v tujino. A Kerin se je za zapravljeni priložnosti odkupil v 37. minuti s sijajno podajo Lotriču za vodilni gol in zasluženo vodstvo.

Rozman podaril izenačenje Moldeju

Po prejetem golu je Molde prestavil v višjo prestavo in bil že v finišu prvega dela zelo blizu izenačenju. Prosti strel kapetana Eikrema, najboljšega igralca tekme, je stresel prečko, Pedersen je žogo poslal pod oblake, ko bi jo le moral poriniti v mrežo. Celjani so se v drugem polčasu preveč povlekli v obrambo, saj so bili dobesedno zbiti v svoj kazenski prostor. Z obrambnim pristopom so izzivali nesrečo, a Norvežani so po tekočem traku zapravljali priložnosti. Izenačenje jim je podaril domači vratar Rozman, saj je strel Hussaina, Norvežana s pakistanskimi koreninami, že ubranil, nato pa se mu je žoga skotalila v gol.

»Ta gol nas je presekal. Fantje so dali vse, kar so trenutno sposobni, zato sem ponosen na njih. Emocij je bilo veliko, saj smo igrali za prihodnost, želeli smo razveseliti Slovenijo. Priložnost je izgubljena in treba bo počakati novo,« je pripomnil Kosić. Po izenačenju pritisk Moldeja ni popuščal, Celjani so poskušali s hitrimi prehodi v napad, vratar Rozman pa je z napako ob golu izgubil vso samozavest. Molde je narekoval ritem, osvajal prostor in prišel do vodstva v 74. minuti, ko je po protinapadu zadel Nigerijec James. Celjani so lovili izenačenje, a so imeli premalo znanja in predvsem moči. »Težka tekma. V prvem polčasu smo bili v težavah, v drugem pa je bila naša prava podoba, kot je potrebna za tekme v Evropi,« je tekmo videl trener Moldeja Erling Moe.