Breskve so resnično čarobno sadje. Poleti, ko so v sezoni, si jih privoščite čim večkrat. Te dni, ko se poletje poslavlja in ko prižig pečice ni več kriminalno dejanje, specite breskve, nato pa v pozdrav poletju mehke in dišeče breskve postrezite s sladoledom. Lahko pa jih postrežete tudi z grškim jogurtom, ki ga po želji malo posladkajte.

Najboljše so sladke in zrele breskve. Dlje pečete breskve, bolj mehke in sladke so.

Priporočamo vanilijev sladoled, lahko pa uporabite katerega koli. Vanilijeva esenca ni obvezna, lahko namesto sladkorja in esence uporabite malo vanilijevega sladkorja, lahko tudi cimetovega sladkorja.

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 4 osebe):

4 breskve

1 velika žlica (rjavega) sladkorja

1 žlička vanilijeve esence (ali vanilijevega sladkorja – v tem primeru daj manj sladkorja!)

maslo

cimet

vanilijev sladoled

PRIPRAVA

Breskve operite in do suhega obrišite s kuhinjsko brisačo. Narežite jih na polovice in izdolbite koščico – breskvi zarežite na polovici, potem pa ju zavrtite vsako v svojo stran in breskev se bo razpolovila, nato pa peško izdolbite z malo žličko. V izdolbine dajte košček masla, pokapajte z nekaj kapljicami vanilijeve esence in potresite s cimetom.

Breskve pecite v pečici, ogreti na 190°C toliko časa, da se malenkost zmehčajo, približno 20 minut – dlje jih pečete, bolj bodo mehke.

Pečene breskve servirajte na krožnik, na vsako polovičko položite kepico sladoleda ali pa žlico grškega jogurta. Po želji potresite še z nekaj cimeta. In uživajte!