Štiriindvajsetletna Portorožanka je turnir IOA Championship v Beaumontu z nagradnim skladom 125.000 dolarjev končala na devetem mestu s skupnim rezultatom minus 5. Za zmagovalko, Španko Fatimo Fernandez Cano, je zaostala za sedem udarcev.

Belac, ki je šele letos prestopila med profesionalne igralke, je prejela 2500 dolarjev nagrade, v skupni razvrstitvi turneje Symetra pa je po treh odigranih turnirjih na 19. mestu. Prejšnji teden je na enem od največjih turnirjev za ženske na svetu, prvenstvu Velike Britanije oziroma AIG Women's British Opnu, nastopila Katja Pogačar, Slovenka z najdaljšim stažem med profesionalkami.

Na turnirju, ki sodi med tako imenovane "majorje" in je imel nagradni sklad 4,5 milijona dolarjev, je 25-letna Ljubljančanka rez zgrešila za dva udarca. Zmagala je Nemka Sophia Popov, ki je za nagrado dobila 675.000 dolarjev.

Ta teden bosta Pogačar in Pia Babnik nastopili na turnirju evropske serije pri Pragi z nagradnim skladom 200.000 evrov, Belac pa naslednji turnir čaka v začetku septembra v ameriški zvezni državi Indiana.