Turnir bi moral biti sicer po prvotnem načrtu izpeljan v Cincinnatiju, a so ga zaradi pandemije novega koronavirusa in obvladovanja trenutnega položaja s covidom-19 v ZDA prestavili na kraj drugega grand slama letošnje sezone, na igrišča v Flushing Meadowsu.

Tam so v zadnjih dveh dneh potekale kvalifikacije, ki jih je Bedene opravil z odliko. Enaintridesetletni Ljubljančan je po zmagi v prvem krogu proti Američanu Denisu Kudli v drugem obračunu ugnal Avstrijca Dennisa Novaka.

Slednji je dobil prvi niz s 6:4, Bedene pa je dobil naslednja dva s 6:3 in 6:4. V tretjem nizu je do odločilnega odvzema servisa prišel v deseti igri. Dvoboj je trajal natanko dve uri.

Bedene bo imel do nastopa v prvem krogu dan premora, v nedeljo pa mu bo nasproti mreže stal čilski tenisač Cristian Garin, sicer 13. nosilec turnirja. V zadnjih sezonah je 24-letnik iz Santiaga napravil ogromen skok naprej, še vedno pa velja za specialista za peščeno podlago. Letos je na tej podlagi dobil turnirja v argentinski Cordobi in brazilskem Riu de Janeiru.

Bedene in Čilenec se doslej na ATP turneji še nista pomerila.

V New Yorku bodo od danes naprej v glavnem delu turnirja nastopale tudi ženske, pri katerih pa v posamični konkurenci slovenskih predstavnic ni.

V dvojicah pa bo skupaj s Čehinjo Lucie Hradecko nastopila Andreja Klepač. Osmi nosilki bosta danes okoli 18.30 igrali proti kanadsko-hrvaški navezi Sharono Fichman/Darija Jurak.