Zdaj je že uradno, da sta umrla tudi dva otroka. Kot je sporočil Robert Perc s policijske uprave Novo mesto, je prišlo do čelnega trčenja dveh osebnih vozil. Po prvih ugotovitvah naj bi 38-letni voznik renault megana, doma iz okolice Novega mesta, peljal proti Novemu mestu, ko mu je nasproti z avtomobilom škoda roomster pripeljala 56-letna voznica, doma iz okolice Trebnjega. »Prišlo je do čelnega trčenja, pri čemer je osebni avtomobil 38-letnika, v katerem sta bila še dva otroka, zaradi silovitosti trka zgorel. Vsi štirje udeleženci so umrli na kraju nesreče,« je povedal Perc.

Na kraju nesreče so posredovali gasilci, policija in reševalci, a udeležencem žal ni bilo več pomoči. Kot je bilo videti na terenu, je vozilo 38-letnika po trku odbilo v odbojno ograjo, kjer je zagorelo. »Preiskava okoliščin nesreče z ogledom kraja še ne bo zaključena, saj bo treba podrobneje preučiti še sledove na obeh vozilih, ki ju je policija zasegla,« še dodaja Perc. Na kraju so intervenirali gasilci, reševalci in policija, o dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Cesta je bila zaprta več kot štiri ure. Da bi bila tragika dogodka še večja, se je nesreča zgodila manj kot sto metrov od mesta ene največjih tragedij na slovenskih cestah pred 15 leti, ko je v dveh osebnih vozilih umrlo osem ljudi, med njimi tudi štiriletna deklica. Letos se je na slovenskih cestah zgodilo 59 nesreč s smrtnim izidom, samo v zadnjem tednu je v prometnih nesrečah umrlo pet ljudi.