Manchester City in Manchester United tako še ne bosta odigrala prvega kroga nove sezone, saj imata na voljo obveznih 30 dni premora med koncem minulega in začetkom novega tekmovalnega obdobja.

City bi se sicer moral pomeriti z Aston Villo, United pa z Burnleyjem. Rdeči vragi bodo sezono začeli 19. septembra proti Crystal Palacu doma, meščani pa isti dan proti Wolverhamptonu v gosteh.

Kljub igranju v evropskih tekmovanjih bosta imela dovolj premora za nastop v prvem krogu za sabo Chelsea in Wolverhampton. Prvi se bo 14. septembra v gosteh meril z Brightonom, Wolves pa bo isti dan v Sheffieldu sezono odprl proti tamkajšnjemu Unitedu.

Prvak minule sezone Liverpool, naslov so osvojili prvič po 30 letih, ima po tekmi z Leedsom v nadaljevanju zahteven spored, saj bo v drugem krogu igral proti Chelseaju v gosteh, v tretjem pa bo gostil moštvo Arsenala.

Sezona se bo predvidoma končala 23. maja naslednje leto, manj kot tri tedne pred evropskim prvenstvom, ki ga je Evropska nogometna zveza zaradi pandemije novega koronavirusa prestavila na leto 2021. V tem tekmovalnem obdobju angleški klubi ne bodo imeli zimskega premora.