Kdo je dal tem ljudem pooblastila za podpisovanje soglasij k ameriškim gospodarskim prizadevanjem za prevlado nad Kitajsko, Rusijo in Evropo? Kdo jih je pooblastil vabiti na naše ozemlje Natovo, oprostite, ameriško soldatesko? Ali ni pri nas in v EU uzakonjeno, da se ponudbe za nakup opreme in investicije zbirajo z javnimi razpisi, kdo je našim vladajočim dovolil, da – s floskulo o nekakšni nacionalni varnosti – vnaprej obljubljajo posebno pozornost obravnavanju ameriških ponudb, na primer, za jedrsko elektrarno in dobavo zemeljskega plina? Kdo je tem ljudem dovolil, da so nas s svojimi dejanji osramotili pred Evropo in nas uvrstili na seznam hlapcev ameriške imperialne politike?

Zakaj ob vsem tem molči predsednik države? Je sploh sposoben še česa drugega kot paradiranja ob »dnevih odprtih vrat« in že utrujajočega trosenja floskul?

Je lahko naše dno še globlje? Nam je res vseeno, kaj počne naša vladajoča garnitura v tem bežnem trenutku svoje prigoljufane priložnosti? Lukašenko nam namreč raste pred očmi.

Josip Meden, Ljubljana