V klubu imajo po zadnjih testiranjih skupno štiri pozitivne primere, tako da je vodstvo francoske lige moralo prestaviti tekmo s St. Etiennom. Najverjetneje bo na sporedu 16. ali 17. septembra. Prvi krog prvenstva sicer že tako ali tako ne bi bil popoln, saj manjkata pariški PSG in Olympique Lyon, ki sta še v igri za uvrstitev v finale na zaključnem turnirju lige prvakov v Lizboni.

Vodstvo lige LFP je tekmo danes prestavilo po tem, ko so iz Marseilla prišle uradne informacije o štirih okužbah, tri so nove po zadnjih testiranjih v ponedeljek.

V zadnjih tednih imeli v francoskih klubih skupno 37 pozitivnih primerov v 11 moštvih. Med tistimi z okuženimi je tudi Nimes, ki je pred desetimi dnevi igral prijateljsko tekmo z Marseillom.

Po pravilih francoske lige mora klub, v katerem so več kot trije pozitivni primeri, za en teden prekiniti dejavnosti oziroma ne sme izvajati skupnih treningov. V Marseillu so po prvem pozitivnem primeru prejšnji teden preventivno odpovedali prijateljsko tekmo z nemškim Stuttgartom.