Pia Babnik je od prekinitve evropske serije v začetku marca nastopila na sedmih turnirjih različnega ranga in zmagala na prav vseh sedmih. Ta teden je poskrbela za presenečenje še na najmočnejšem turnirju leta na Češkem, na katerem je zmagala, v absolutni konkurenci, se pravi tudi proti najboljšim češkim igralcem, ki nastopajo na evropski seriji in evropskem challenge touru, drugorazrednem evropskem tekmovanju.

Babnikova je navdušila zadnji dan tekmovanja, ko je igrišče s parom 72 premagala z 63 udarci oziroma devetimi udarci pod parom. Na prvih devetih poljih je naredila sedem birdijev, na drugih dva, in tako postavil nov rekord igrišča.

Babnikova je pred tem zmagala na vseh štirih turnirjih Slo Toura v Sloveniji ter na Pro-Am turnirju v Nemčiji in prvenstvu PGA na Slovaškem. Prejšnji teden je zablestela na igrišču Cubo pri Smledniku, ki ga je zadnji dan odigrala z -10, kar doslej ni uspelo še nobenemu igralcu ali igralki.

Katja Pogačar, ki na svetovni računalniški lestvic zaseda 388. mesto in bi s tem imela pravico nastopa na olimpijskih igrah v Tokiu, je nastopila na odprtem prvenstvu Škotske, kjer pa po dveh dneh z rezultatom +8 ni dosegla reza oziroma uvrstitve v zgornjo polovico nastopajočih, ki bodo še dva dni nadaljevali s tekmovanjem.

Tretja Slovenka med profesionalkami, 23-letna Ana Belac iz Portoroža, ta teden nastopa na turneji Symetra v Arizoni, drugi ligi profesionalnih turnirjev v ZDA.