Ekipa iz Bergama je kljub temu, da zanjo zaradi osebnih težav ni igral Josip Iličić, vodila do 90. minuti z golom Maria Pašalića. »Njegov zaključek me je spomnil na Iličića,« je po tekmi dejal Gasperini. Nato pa je najprej zadel Marquinhos, v tretji minuti sodniškega dodatka pa še Eric Maxim Choupo-Moting.

Danes je bil 50. rojstni dan kluba. Ob takšni zgodovinski priložnosti in ob tem, da smo osvojili že štiri lovorike v sezoni, zagotovo ne bomo pozabili tega dne," je za RMC Sport povedal Tuchel.

Čeprav so imeli Parižani nekaj težav proti ekipi, ki je stala manj kot le prestop Kyliana Mbappeja, je bil Tuchel ves čas prepričan v uspeh. »Nikoli nisem imel občutka, da ne bi zadeli. Še več, svojim pomočnikom sem dejal, da ko bomo dosegli prvega, bomo zagotovo takoj zatem dali še drugi zadetek.«

Igralci s klopi so naredili razliko

Pravi, da so igrali zelo dobro tekmo in da so si polfinale povsem zaslužili. »V drugem polčasu smo popolnoma nadzorovali tekmo, našli smo pravi ritem in igralci, ki so prišli s klopi, so bili izjemni in so naredili razliko,« je pojasnil Tuchel.

Na drugi strani je bila prisotna bolečina. »La Dea«, kot tudi pravijo Atalanti, je bila na pragu zgodovinskega uspeha. Presenečenje sezone, ki si je z napadalnim načinom igre skozi sezono vztrajno pridobivalo simpatizerje, je bilo blizu, a ob koncu tudi vidno utrujeno in za nameček praktično le z desetimi igralci, saj je bil poškodovan Remo Freuler.

»Najbolj obžalujem to, da smo prišli tako blizu in mislili, da nam lahko uspe,« je Gasperini povedal za Sky Sport Italia. »Zadovoljstvo pa vseeno ostaja, da je za nami izvrstna liga prvakov, da smo se stalno izboljševali proti najboljšim v Evropi. Lahko se le zahvalim fantom za vse, kar so naredili v sezoni,« je dodal.

Poudaril je, da so Parižanom precej pomagali vrhunski nogometaši, med njimi je izpostavil predvsem Neymarja in Mbappeja. »Lahko bi že prej prejeli zadetek, kar bi bilo po eni strani lahko celo bolje. Takšni zadetki ob koncu pa res bolijo,« priznava Gasperini.

»Liga prvakov je zelo posebno tekmovanje. Pred nekaj časa sem prebral, da je Jose Mourinho rekel, da je to tekmovanje detajlov. Prav ti pa naredijo razliko v tekmah, ki se lahko nagnejo na eno ali drugo stran,« je še povedal trener Atalante.

Brez Iličića manj napadalni

»Resda tokrat mogoče nismo napadali kot običajno, toda to je zaradi tega, ker smo morali nadomestiti Iličića z vezisti, ki imajo čisto drugačne karakteristike. Josip lahko strelja od daleč ali pa pride v kazenski prostor,« je pojasnil trener Atalante, ki bo tudi v prihodnji sezoni igrala v ligi prvakov, saj je znova zasedla tretje mesto v domačem prvenstvu.

Četrtfinale v Lizboni je bil brez gledalcev na stadionu, a so se v Bergamu navijači zbrali na mestnem trgu in ob upoštevanju medsebojne razdalje zaradi novega koronavirusa spremljali boj svojih ljubljencev.

»Ljudje v Bergamu vseeno slavijo, tudi zaradi naše pripadnosti in zaradi tega, ker vedo, da smo dali vse od sebe. Imamo strast in ideje, ne nujno denarja, in iz tega bomo črpali tudi v prihodnje,« je še povedal Gasperini.

V četrtek ob 21. uri bo dvoboj Leizpiga Kevina Kampla in Atletica Madrida Jana Oblaka. Preostala četrtfinalna para sta Barcelona - Bayern in Manchester City - Lyon. Ti tekmi bosta v petek in soboto ob 21. uri.

V polfinalu, ta bo 18. in 19. avgusta, se bosta srečala zmagovalec tekme Leipzig - Atletico in PSG ter boljša iz dvobojev Manchester City - Lyon in Barcelona Bayern.

Finale bo 23. avgusta na stadionu Luz v Lizboni.