Največ, devet okužb z novim koronavirusom so v torek potrdili v Ljubljani. Tri okužbe so potrdili v Celju, po dve v Vipavi in občini Starše. Po eno okužbo so potrdili v občinah Metlika, Kamnik, Šentjur, Litija, Ravne na Koroškem, Brezovica, Ribnica, Ig, Grosuplje, Sežana, Prevalje, Miklavž na Dravskem polju, Zreče, Hoče - Slivnica in eno pri tujemu državljanu.

Ni bilo pa potrjenih novih okužb v Hrastniku, kjer je žarišče okužb. V torek so v Hrastniku vzeli bris pri eni osebi, a je bil negativen. Odvzet je bil zunaj Doma starejših Hrastnik, v domu novih testiranj ni bilo. Trenutno je v domu aktivno okuženih 37 oskrbovancev in pet zaposlenih.

Po starosti je 13 torkovih okužb potrjenih v starostni skupini med 15 in 24 let, sedem v skupini med 25 in 34 let, tri med 35 in 44 let, tri med 45 in 54 let ter pet v starostni skupini med 55 in 64 let, kažejo podatki Sledilnika za covid-19. Med torkovimi primeri so tri okužbe potrdili med zdravstvenimi delavci, še kaže sledilnik. Po neuradnih informacijah nihče od njih ni bil v stiku z bolniki in tudi glede na naravo njihovega dela ne prihajajo v stik z bolniki. Po podatkih sledilnika 19 je trenutno v Sloveniji aktivno okuženih 188 ljudi. V Sloveniji so doslej potrdili 2303 okužbe s koronavirusom, skupaj je umrlo 129 bolnikov s covidom-19.

V celjski bolnišnici potrdili novo okužbo pri zaposleni

V celjski bolnišnici so v petek pri zdravstveni delavki z očesnega oddelka evidentirali okužbo z novim koronavirusom. Na oddelku so takoj izvedli vse predpisane ukrepe. V samoizolacijo so napotili osem medicinskih sester in zdravnikov, ki so bili v tesnem stiku z okuženo. Kot so danes sporočili iz celjske bolnišnice, so bili vsi brisi negativni. Kontrolne brise bodo predvidoma jemali v petek.

Na očesnem oddelku deluje urgentna ambulanta, z običajnim delom pa bodo lahko začeli v ponedeljek, če ne bo odkritih dodatnih okužb.