»Odbor za nujne zadeve Nogometne zveze Slovenije je po današnjih rezultatih obveznega testiranja na novi koronavirus odločil, da se začetek tekmovanja v Prvi ligi Telekom Slovenije prestavi na 22. avgust. Vse tekme pod okriljem NZS bodo do nadaljnjega brez prisotnosti gledalcev,« so sporočili z zveze. Sprejeti so bili tudi sklepi za tekmovanje v prvi ligi, ki po vzoru tujine predvidevajo minimalno število na covid-19 negativnih nogometašev posamezne ekipe, da se tekma kljub posameznim okužbam lahko odigra.

Potem ko sta bila na testiranju na koronavirus pozitivna po en član Domžal in Aluminija, so po bili na testiranju, ki so ga opravili v ponedeljek, kar trije pozitivni v taboru Olimpije. To pomeni, da tudi Olimpija jutri ne bo igrala tekme z Gorico, saj je obvezna 14-dnevna izolacija. Novico so že potrdili na uradni strani kluba, kjer so v skopem sporočilu zapisali, da bodo tekme državnega prvenstva prestavljene, vsi, ki so kupili vstopnice, pa bodo te lahko koristili, ko bo posamezna tekma na sporedu.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je sicer sporočila, da je testiranja za novi koronavirus opravilo skoraj 450 nogometašev, članov strokovnega vodstva in uradnih oseb, Odločitev glede prestavitve začetka tekmovanja je v skladu s smernicami NIJZ, pri čemer sta na prvem mestu zdravje in varnost vseh udeležencev.