Inter, pri katerem je Handanović branil celo tekmo, je izvrstno začel in povedel v 15. minuti, ko je z nizkim strelom zadel Nicolo Barella. Isti igralec je malce zatem zapravil novo lepo priložnost, v 21. minuti pa je svojo moč pokazal Romelu Lukaku in iz bližine zadel za 2:0. Lukaku je bil nevaren tudi v 23. minuti, a izgubil dvoboj ena na ena z Bayerjevim vratarjem.

Nemci, ki dotlej niso pokazali ničesar, so znižali zaostanek v 24. minuti, iz bližine je Handanovića - ta je klonil prvič po petih tekmah - premagal nadarjeni Kai Havertz. Le nekaj trenutkov pozneje je sodnik Carlos Del Cerro že pokazal na belo točko za Inter, toda po pregledu posnetka se je odločil, da žoga Daleyja Sinkgravena le ni zadela v roko.

V 61. minuti je Handanović dobro posredoval po strelu Kerema Demirbaya, sicer pa je imel tudi Inter kar nekaj lepih priložnosti, večkrat se je izkazal vratar Lukas Hradecky, ob koncu tekme pa prišel do najstrožje kazni, ko so sodniki piskali prekršek nad Christianom Eriksenom, a po pregledu spet spremenili svojo odločitev.

United do zmage po podaljšku

Manchester United pa je bil nesporni favorit proti Koebenhavnu, toda v prve pol ure - razen pravilno nedosojene najstrožje kazni v korist Angležev - ni bil posebej prepričljiv. V sodniškem dodatku prvega dela pa je zadel Mason Greenwood, a so sodniki po pregledu dosodili prepovedan položaj.

Isti igralec je v drugem polčasu zadel še okvir vrat, je pa United vse bolj pritiskal, a se čvrsti Danci načelu z vratarjem Karl-Johanom Johnssonom niso pustili in izsilili podaljšek. V tem pa je v 95. minuti Bruno Fernandes unovčil najstrožjo kazen za vodstvo in zmago Uniteda z 1:0.

V torek, prav tako ob 21. uri, pa se bosta v Gelsenkirchnu merila Šahtar Donjeck in Basel, v Duisburgu pa Wolverhampton in Sevilla. Zmagovalec prvega dvoboja bo v polfinalu igral proti Interju, drugega pa proti Unitedu.

Polfinalni tekmi bosta 16. in 17. avgusta v Kölnu in Düsseldorfu, finale pa bo 21. avgusta v Kölnu. Zmagovalec se bo prebil v skupinski del lige prvakov v sezoni 2020/21.