Celjani bodo 1. krog igrali 19. avgusta proti irskemu prvaku Dundalku. O napredovanju bo odločala le ena tekma. Ta bo zaradi koronskih omejitev na Irskem v Ujpestu na Madžarskem. Če Celjanom slučajno spodleti v 1. krogu, bodo tekmovanje nadaljevali v 2. krogu kvalifikacij za evropsko ligo.

Predkvalifikacije v ligi prvakov sicer tudi že potekajo, v finale sta se uvrstila kosovska Drita in severnoirski Linfield. Zmagovalec in posledično potnik v 1. krog kvalifikacij bo znan v torek.

Sicer pa bodo od Slovencev v 1. krogu aktivni še Miha Blažič (Ferencvaros), Elvis Džafić (Sarajevo), Alen Ožbolt, Žan Medved in Kenan Bajrić (Slovan Bratislava), v 2. pa še Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) in Dejan Petrovič (Rapid Dunaj).

Na sedežu Uefe v Nyonu so izžrebali tudi pare 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Slovenski podprvak Maribor se bo meril z zmagovalcem med Corelainom in La Fiorito, tretjeuvrščena Olimpija z Vikungurjem iz Reykjavika, pokalni prvak Mura pa z estonsko ekipo Nomme Kalju. Tekme bodo predvidoma 27. avgusta.

V Mariboru zadovoljni

V Mariboru so z žrebom zagotovo zadovoljni, saj ne severnoirski ne sanmarinski predstavnik ne bi smela povzročati preglavic klubu, ki je v Evropi prišel celo do izločilnih bojev v evropski ligi in igral v ligi prvakov.

»Prvi vtis je pozitiven. Igramo doma, ni nam treba na potovanje ob vseh omejitvah, ki veljajo. To je dobra plat žreba, verjamem pa, da ob organizacijskem imamo razlog tudi za tekmovalno zadovoljstvo,« je za spletno stran kluba dejal trener Maribora Sergej Jakirović.

Poudaril je, da je še treba počakati na razplet dvoboja med predstavnikoma Severne Irske in San Marina, »moramo pa upravičiti status favorita ter se lotiti dvoboja z najvišjo stopnjo resnosti, zbranosti, saj gre le za eno tekmo, ko obstaja večja možnost za presenečenje«.

Sicer pa se bo Žalgiris Klemena Bolhe v 1. krogu meril z estonskim Paidejem Linnameeskondom, Dinamo Minsk Mihe Goropevška bo igral proti poljskemu Piastu Gliwice, RFS Žige Lipuščka pa bo gostoval pri beograjskem Partizanu.