Na papirju slušalke wh-ch710n ponujajo veliko. So brezžične, a hkrati omogočajo povezavo prek kabla. Podpirajo prostoročno telefoniranje prek vgrajenega mikrofona. Združljive so z digitalnimi osebnimi asistenti, kot je Siri. Omogočajo hitro polnjenje in 35 ur neprekinjenega poslušanja glasbe. Za nameček premorejo še aktivno odpravljanje zunanjega hrupa. Pod črto gre torej za izredno bogato opremljene slušalke, pri čemer se poraja vprašanje, čemu toliko nižja cena od premijskih. Odgovor je preprost: papir prenese vse. Ključno je, kako se vse našteto izkaže v praksi.

Da ne gre za premijske slušalke in da je izdelavo spremljalo zategovanje pasu, postane jasno že ob prvem pogledu nanje. Izdelane so iz plastike z drobnim hrapavim reliefnim vzorcem. Levo in desno slušalko je možno zavrteti za 90 stopinj, tako da se celotne slušalke lepo uležejo na plosko površino, ni pa jih mogoče zložiti. Prav tako ob nakupu z njimi ne prejmemo torbice. Pena okoli slušalk ni na nivoju premijskih izdelkov, a vseeno opravi posel in relativno udobno prekrije ušesa. Bi pa lahko bila nekoliko bolj debela. Predvsem uporabniki z nekoliko večjimi ušesi znajo z njimi doseči blago, ki leži neposredno nad zvočniki. V tem primeru bi znali občutiti nekoliko več pritiska na ušesa, kot bi od naglavnih slušalk želeli.

Prav tako pri slušalkah ne boste našli ukazov z gestami, ki jih premorejo dražje Sonyjeve slušalke. Pri wh-ch710n vse deluje prek gumbov, kar pravzaprav ni nujno slabost. Ni tako moderno, je pa mnogo bolj zanesljivo. Tudi plastičnost slušalk ima svoje prednosti. So namreč izredno lahke in tehtajo vsega 223 gramov. Hkrati Sony ne zavaja glede zmogljivosti baterije in možne dolžine neprekinjenega poslušanja. Vzdržljiva baterija in lahkost slušalk sta najsvetlejši točki tega izdelka.

Zadovoljiv zvok, odpravljanje hrupa pa razočara

Kvaliteta zvoka je visoka in živahna, čutili boste tudi base. Hkrati je treba opozoriti, da jasnost zvoka ni na ravni premijskih slušalk oziroma slušalk, ki podpirajo zvok visoke ločljivosti. Opazili smo tudi nekoliko zamika med sliko in zvokom ob gledanju videovsebin na telefonu. To je sicer zelo pogost problem bluetooth slušalk, zato nas pri tem cenovnem razredu to niti ne preseneča. Smo pa razočarani nad aktivnim izničevanjem zvoka. Sony in Bose sta na tem področju zelo močna, v zadnjem obdobju pa zelo dobre rezultate dosegajo tudi drugi proizvajalci. Prepričljive rezultate smo občutili že pri podobnih cenah, kot znašajo za wh-ch710n. Kaj natančno te ponujajo na področju odprave zunanjega hrupa, nam ostaja neznano. Razlika med vklopljenim in izklopljenim izničevanjem hrupa je bila med testom res minimalna, izrazite razlike pa nismo zaznali niti pri vklopu ambientalnega zvoka, ki naj bi povečal glasnost okolja za lažje pogovarjanje.

Sony je pri izdelavi slušalk wh-ch710n sprejel veliko kompromisov, 150 evrov pa vseeno ni malo denarja. Kdor želi boljšo izkušnjo odpravljanja zunanjega hrupa, najde kaj tudi za manj denarja. Denimo Huaweijeve slušalke za v uho freebuds 3i. Kvaliteta zvoka in tudi baterije pa je vseeno boljša pri wh-ch710n.