Moški s pištolo je v poslovalnico banke Bred vstopil nekaj pred 17. uro. Do 21. ure je postopoma izpustil tri talce, enemu pa je uspelo pobegniti. Trenutno po poročanju francoskih medijev zadržuje še dva.

Policijski sindikat je sporočil, da želi moški predvsem to, da se govori o njem. »Ni bilo streljanja, osvobojenih talcev ni maltretiral in so dobro,« so dodali.

34-letni osumljenec je medijem posredoval dve zahtevi. Prva je »osvoboditev vseh palestinskih otrok, ki so po krivici zaprti v Izraelu«. Druga pa, da bi imeli Palestinci, mlajši od 40 let, dostop do ploščadi pred mošejo Al Aksa v Jeruzalemu.

Pripadniki specialne enote francoske policije se pogajajo z njim. Na kraj je sicer prišlo več deset policistov in drugih pripadnikov varnostnih organov. Banka, območje okoli katere so zavarovali, je sicer v bližini policijske postaje.

Francoski notranji minister Gerald Darmanin je sporočil, da pozorno spremlja dogajanje v mestu na severu Francije in da je v stiku z lokalnimi oblastmi.

Policiji je moški znan že od prej, in sicer zaradi posedovanja prepovedanega orožja in odvzema svobode. Imel naj bi hude psihične težave in bil radikaliziran, so navedli v sindikatu po poročanju medijev.