Okoli 17. ure je območja Celja zajelo neurje z obilnimi padavinami. Prizadete so bile predvsem občine Prebold, Celje, Laško, Žalec in Šentjur. Zaradi hudega naliva so težave povzročale meteorne vode, ki so zalile več kleti stanovanjskih in večstanovanjskih ter poslovnih objektov, so sporočili iz celjskega centra za obveščanje.

Skupaj so do sedaj prejeli preko 70 prijav o zalitih objektih. V Celju je razkrilo tudi streho gostinskega objekta, zamakala pa je tudi streha na tamkajšnji glavni pošti. Prav tako poročajo o zalitju več podvozov, v Šentjurju pa je najhuje na Ulici ob Pešnici, so še sporočili.

Neurje je v občini Hrastnik povzročilo poplavljanje potoka Brnica, sprožil se je zemeljski plaz, voda je zalivala objekte in ceste. Na terenu so gasilci, policisti, delavci podjetja CGP Novo mesto in predstavnik Civilne zaščite Občine Hrastnik.

Gasilci so posredovali tudi v občini Trebnje, ki jo je zajelo neurje. Skupaj z dežurnimi delavci komunalnega podjetja Trebnje so s cestišča odstranili dve podrti drevesih, sanirali zemeljski plaz na cestišču ter pokrili tri odkrite strehe na objektih.

Intenzivne padavine vse do polnoči

Močne padavine z nalivi se danes pojavljajo predvsem na območju Dolenjske, Zasavja, Štajerske in Prekmurja, je za Kanal A povedal Janez Polajnar z Agencije RS za okolje (Arso). Intenzivne padavine bodo po njegovi oceni trajale vse tja do polnoči, v drugem delu noči pa se bodo zadeve umirile. V ogroženih območjih je še pričakovati težave z meteorno vodo, naraste pa lahko tudi kakšen hudournik.

Polajnar je opozoril tudi na povečan spodnji tok reke Drave, ki je danes močno narasla in bi se lahko v manjšem obsegu razlila po kmetijskih zemljiščih. Opozoril je tudi na možnosti razlivanja reke Mure.

Po njegovi oceni je danes do 22. ure ponekod možen tudi pojav toče.