Po poročanju hrvaških medijev je bilo najhuje na območju Karlovca in Duge Rese. Veter je odnesel streho s poslopja šole za odrasle v Dugi Resi. Neki voznik avtomobila se je padajoči strehi izognil za las, poroča hrvaška televizija (HTV). Toča v velikosti oreha in jajc je poškodovala strehe na več deset stanovanjskih hišah ter številne avtomobile. V nekaj minutah je uničila vrtove, sadovnjake in druge kmetijske površine. Karlovški gasilci so po poročanju hrvaškega novičarskega portala Index posredovali okoli stokrat.

Močno neurje z vetrom in dežjem je zajelo tudi hrvaško Istro, predvsem območji Umaga in Poreča. Izruvana so številna drevesa in prometni znaki, veter je odnašal zabojnike za smeti. Škodo so zabeležili na družinskih hišah, avtomobilih in cestah, so potrdili gasilci iz Umaga.

V Umagu je veter pihal tudi do 150 kilometrov na uro, na morju pa so bile trombe, je poročal portal istramet.hr. V Poreču je podrto drevo uničilo eno od avtobusnih postajališč. Kljub neurju v hrvaški Istri po navedbah policije ni bilo večjih težav v prometu.

Poškodovane strehe, avtomobili, prometni znaki ...

Neurje je v ponedeljek zvečer zajelo tudi Zadar in Zagreb. Voda je poplavila nekatere ceste, a večje škode po prvih podatkih ni bilo.

Neurje je danes popoldne zajelo tudi dele Slavonije na vzhodu države. V Slavonskem Brodu je v kratkem času padlo veliko dežja, veter pa je pihal s hitrostjo do 50 kilometrov na uro, je poročal lokalni novičarski portal SBplus.hr.

Kot so izpostavili, je veter odnesel dve strehi z družinskih hiš, medtem ko je ena streha zgorela zaradi kratkega stika električne napeljave, ki je bila nad streho. Portal SBonline.net je objavil tudi video, na katerem je videti družinsko hišo brez polovice strehe, katere deli so razmetani po cesti več deset metrov daleč.

Lokalna televizija TV Našice je poročala, da so v neurju poškodovane strehe, avtomobili, prometni znaki in drevesa. Kot so poudarili na svoji spletni strani, imajo gasilci veliko dela pri sanaciji škode, predvsem z odstranjevanjem dreves z mestnih ulic.