V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na torek. Vmes bodo tudi močnejši nalivi.

Najvišje dnevne temperatura bodo od 20 do 25, na Primorskem in na jugovzhodu do 28 stopinj Celzija.

Opozorilo: Ponoči in v ponedeljek bodo predvsem v zahodni polovici Slovenije ob nevihtah možni močnejši nalivi, sunki vetra in toča.

Obeti: V torek bo večinoma oblačno s krajevnimi padavinami, na jugu tudi nevihtami. V sredo bo na Primorskem deloma sončno, pihala bo šibka do zmerna burja, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem na vzhodu bo občasno še deževalo.

Vremenska slika: Vremenska fronta je dosegla Alpe, nad severno Italijo se poglablja ciklonsko območje. Z jugozahodnikom v višinah k nam doteka precej vlažen in topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo v krajih vzhodno od nas delno jasno in večinoma suho, v krajih severno in zahodno od nas pa bodo krajevne padavine. V sosednjih pokrajinah Italije bodo nastajale tudi močnejše nevihte.

V ponedeljek bo spremenljivo od pretežno oblačno, v krajih zahodno in severno od nas se bodo že zgodaj začele pojavljati nevihte, ki bodo popoldne in zvečer zajele tudi sosednje pokrajine Hrvaške in Madžarske.