"Tekma je bila zelo 'luštna'. Že ko sem videla startno listo, sem vedela, da bo tek dober. Dobila sem namreč notranjo progo. Tako sem lahko sledila tekmicam, držala sem jih do ciljne ravnine in nato pospešila za zmago. Popravila sem svoj izid sezone, tega sem zelo vesela. Na DP prejšnji konec tedna v Celju sem bila na zunanji progi in sem tekla povsem sama. Tu pa sem bila za tekmicami in tudi vreme je bilo bolj ugodno. S tem izidom sem zadovoljna, a lahko tečem še boljše. Zame se je sezona z mednarodno konkurenco šele začela," je povedala Horvatova.

"Zadovoljen sem s to tekmo. Vedel sem, da sem dobro pripravljen, a sem imel težave s poškodbami v prvem delu sezone. Tako da na DP še nisem upal na vso moč. Tukaj nisem imel najboljše proge, bil sem na sedmi in sem tekel sam v prvih 250 m. V tem obdobju teka nisem vedel, kje je konkurenca. To je bila šele moja druga tekma na 400 m v sezoni, kot je bilo sicer načrtovano. Smo na prav poti, 5. avgusta pa me čaka naslednja tekma na Finskem," pa je povedal Janežič.

Na startu ni bilo Južnoafričana Wayda van Niekerka. Svetovni rekorder v teku na 400 m ter olimpijski in dvakratni svetovni prvak se je po več kot dveh letih težav s poškodbami pred časom vrnil na tekmovanja, tokrat je bil v Trstu med prijavljenimi, vendar naj ne bi tekmoval, po neuradnih podatkih naj bi bil pozitiven na novi koroinavirus.

Nastopilo je še nekaj slovenskih atletinj in atletov. Četrti je bil slovenski rekorder v skoku s palico Robert Renner (5,25 m). Blaž Zupančič je bil tudi četrti v suvanju krogle (17,82 m), dve mesti nižje pa v isti disciplini Tadej Hribar (15,62 m), sicer specialist za met diska.

Šesta je bila v teku na 100 m ovire skupno Nika Glojnarič (13,50). To mesto je zasedel tudi Jan Luxa v troskoku (15,27 m), osmi čas pa je imel na 100 m Tilen Ovniček (10,62), ki potem ni nastopil v finalu.

Med atletinjami je na 100 m Kaja Debevec z 12,15 v kvalifikacijah zasedla deseto mesto in za 35 stotink zgrešila finale. Na 12. mestu je tek na 800 m končala Jerneja Smonkar (2:07,02), kar četverica se je spustila pod mejo dveh minut.