Triintridesetletni Rajčević je kariero začel prav v Kopru, poleti 2010 pa se je preselil v Ljudski vrt, kjer je prebil zadnjih deset let. Zdaj je dokončno okrepil Koprčane, s katerimi se že nekaj časa pripravlja na novo sezono, ki se bo začela 12. avgusta. Odigral je tudi že nekaj pripravljalnih tekem.

Rajčević je v letošnji sezoni za Maribor odigral devet tekem, v karieri pa je za vijoličaste zbral 297 nastopov, imel pa je tudi številne težave s poškodbami.

Tabor Sežana je v petek zvečer potrdila prihod 28-letnega portugalskega nogometaša Aldairja Djaloja, s čimer je postal četrta okrepitev Kraševcev pred novo sezono.

Večino svoje kariere je Aldair igral na Portugalskem, kjer je v prvi in drugi ligi odigral 179 tekem. V tujini je igral tudi na Cipru, od koder se je iz Onisilos Sotire preselil v Sežano. Gre za nogometaša, ki se najbolje znajde na desnem krilnem položaju.

Medtem je ljubljanski Bravo danes uradno potrdil prihod nekdanjega vratarja Olimpije Matije Orbanića. Hrvaški vratar pri Olimpiji ni dobil veliko priložnosti, v letošnji sezoni je odigral le eno pokalno tekmo.

Dvajsetletni vratar je pred prihodom v Slovenijo igral za mladinske selekcije Istre, bil pa je še član NK Uljanika. Z Bravom je podpisal pogodbo do konca sezone 2021/22.

Prvaki so se razšli z dvema nogometašema

Nogometni klub Celje zapuščata Slovenec Jure Travner in Hrvat Karlo Plantak, je sporočil klub na družbenih omrežjih. Prvemu je s slovenskimi prvaki potekla pogodba, z drugim pa so se pri Celju razšli sporazumno. Travner je za moštvo iz knežjega mesta zbral 265 nastopov, igral pa je že v mladinskih selekcijah.