Obvestilo o selitvi podelitve na splet ni bilo nepričakovano, saj so omejitve in zaprtja zaradi izbruha novega koronavirusa povzročila razdejanje v zabavni industriji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Podelitev ameriških nagrad emmy, ki so televizijski ekvivalent oskarjem, bo tako potekala 20. septembra in bo prva večja podelitvena slovesnost v Hollywoodu po začetku pandemije.

V pismu, poslanem nominirancem, so organizatorji sporočili, da so bili primorani sprejeti težko odločitev, da letošnjo podelitev zaradi danih okoliščin organizirajo preko spleta, je za AFP potrdil predstavnik akademije.

»Poleg tega, da se ne moremo srečati na enem mestu, se zavedamo tudi, da je naš svet trenutno v veliko pogledih v zahtevnem trenutku,« piše v pismu, ki so ga podpisali producenti dogodka in Kimmel. »Uprizorili bomo dogodek, poln toplote in človečnosti, ki pozdravlja vpliv televizije, ki nas združuje in nam pomaga oblikovati naš svet,« so dodali.

Organizatorji bodo z nominiranci tesno sodelovali

V pismu še piše, da bodo organizatorji tesno sodelovali z nominiranci in jih posneli v njihovih domovih ter na drugih lokacijah in jim omogočili, da na ta dogodek resnično zablestijo.

»Poskrbeli bomo, da boste videti izjemno,« so zapisali v pismu in dodali, da bodo uporabili vrhunsko tehnologijo ter da se veselijo sodelovanje z nominiranci.

Kako bodo oblečeni, bodo organizatorji zaradi neformalne izvedbe slovesnosti prepustili nominirancem. »Všeč nam bo, če boste želeli biti v svečani opravi. Če pa ste v Veliki Britaniji in je ura tri zjutraj, si boste morda želeli nadeti dizajnersko pižamo ter se javiti iz postelje,« si zapisali.

»Želimo sodelovati pri oblikovanju vaših trenutkov, obenem si želimo, da nas vodite - kje in s kom želite biti in kaj si želite obleči,« so po pisanju AFP še zapisali organizatorji.

Letos sicer s 160 nominacijami prednjačijo Netflixove stvaritve, sledi HBO s 107 nominacijami. Med serijami se z rekordnimi 26 nominacijami ponaša HBO-jeva serija Watchmen.