»Rezultati nas opominjajo, da so razmere v Domu starejših Hrastnik še vedno zelo resne,« so te številke komentirali na občini.

V soboto so v Hrastniku ponovno vzeli večje število brisov, in sicer so v testiranje vključili vse oskrbovance in zaposlene v domu starejših, ki so ga po izbruhu okužb z novim koronavirusom v občini pred dvema tednoma zaprli za obiskovalce. Od teh je bilo pozitivnih 14: 12 med oskrbovanci doma in eden med zaposlenimi, en občan pa se je okužil izven doma starejših.

V Hrastniku je tako 73 vseh aktivnih okužb, od tega 41 med oskrbovanci doma, 11 med zaposlenimi ter 21 med ostalimi občani.

V preteklih dneh je v hrastniškem domu potekalo premeščanje con in oskrbovancev ter vključevanje dodatnih delavcev v delovni proces. Pri tem so jim na pomoč priskočili tudi pripadniki občinske civilne zaščite ter tamkajšnje območne enote Rdečega križa.

Z novim tednom bo premeščanje in vzpostavljanje con končano, še vedno pa v domu močno primanjkuje delavcev, so še sporočili z občine Hrastnik, kjer za zdaj dodatnih ukrepov ne načrtujejo, prav tako ne v domu starejših.

V Sloveniji še 3 druge okužbe

V Sloveniji so v soboto na okužbo z novim koronavirusom testirali 565 oseb in potrdili 16 pozitivnih primerov, od tega 13 v domu starejših v Hrastniku. Iz bolnišnice so odpustili dva bolnika s covidom-19, tam jih ostaja 21. Na intenzivni negi so štirje bolniki, novih smrtnih primerov v soboto ni bilo.

Doslej so v Sloveniji potrdili 2082 okužb z novim koronavirusom, trenutno je potrjenih aktivno okuženih 241 oseb, je razvidno iz podatkov Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Doslej je umrlo 116 bolnikov.